Campussen CLW

CLW, jij maakt er nu werk van.

Je hebt gouden handen? Je past wat je leert graag onmiddellijk toe in de praktijk?
Kom dan naar ons CLW (Centrum voor Leren en Werken). Het CLW biedt welomlijnde en arbeidsmarktgerichte opleidingen zoals Bouw, Hout, Lassen, Schilder, Verkoop, Verzorging, Horeca, Bakkerij, Elektriciteit, Personenzorg en PC-technicus.

Met twee voeten in de realiteit

Elke week heb je twee dagen les en ga je drie dagen werken. Je leert dus ook veel op de bedrijfsvloer. De inhoud van de opleidingen sluit naadloos aan op de arbeidsmarkt. Je behaalt getuigschriften en diploma’s die gelijkwaardig zijn aan die van het voltijds secundair onderwijs.

Hecht team

Het Centrum voor Leren en Werken telt campussen in Lendelede, Menen, Gullegem en Kortrijk. Hoewel je maar twee dagen bij ons op school bent, vormen leerkrachten en leerlingen een hecht team. Leren is hier geen competitie of onhaalbare opgave. Leren is ervaren hoe je, samen met ons, vorm aan je toekomst kunt geven. Met goede afspraken zorgen wij voor een positieve schoolsfeer. Respect, verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen staan daarbij voorop. Iedereen kan iets. Samen kunnen we alles.

Iets voor jou?

Als je 15 jaar of ouder bent en je hebt je eerste twee leerjaren van het middelbaar onderwijs achter de rug, dan kan je je bij ons inschrijven.

Inschrijvingen einde schooljaar en zomervakantie:

We zijn open tijdens de zomervakantie tot en met vrijdag 7 juli en terug open vanaf woensdag 16 augustus (telkens van 9.00u tot 17.00u). Opgelet!In Het CLW Menen is inschrijven pas terug mogelijk vanaf maandag 28/08/17 of na afspraak op het nr. 051/31.85.20.

Er kan eveneens online ingeschreven worden.

Naast 2 dagen les op het centrum (1 dag basisvorming en 1 dag praktijk) worden de overige lesdagen ingevuld met onderstaande mogelijkheden:

Arbeidsdeelname.

Je zoekt actief naar werk, je trajectbegeleider helpt je in je zoektocht. Heb je werk gevonden, dan krijg je een contract bij de werkgever, in samenspraak met het centrum. Je werkt drie dagen per week (in vakanties 5 dagen). De hoogte van je vergoeding hangt af van hoe ver je staat in je traject. De tewerkstelling sluit aan bij je opleiding.

Tijdelijke opleiding.

Het tijdelijk volgen van een bijkomende opleiding (buiten DO) of cursus die speci ek gericht is op het verhogen van de tewerkstellingsperspectieven of inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, bv. een sollicitatie- training, attitudetraining, intensieve taalcursus ... ;

Brugproject.

Ben je ingeschreven voor het einde van de leerplicht, dan kan je een brugproject doen. Je doet er werkervaring op gedurende 20 uren per week verspreid over 3 dagen. Je krijgt er een contract voor maximum één schooljaar, waarbij je een onkostenvergoeding krijgt van 1 euro per uur. Een brugproject is essentieel om je de nodige ervaring te laten opdoen om te kunnen slagen bij een werkgever. Je kan terecht bij volgende brugprojecten:

• Vzw Jongerenatelier Kortrijk
  • Vzw Jongerenatelier Roeselare
  • Oranjehuis (Aura) Kortrijk

Voortraject.

In een voortraject word je begeleid naar zelfstandig solliciteren en het verwerven van de juiste competenties om werk te vinden. Je kan terecht bij:

Persoonlijk ontwikkelingstraject (POT).

Als je dreigt vast te lopen in een situatie die je niet meer meester bent, kunnen wij je helpen via een individueel ontwikkelingstraject in een centrum deeltijdse vorming.

• CDV AURA, Kortrijk.

Athena campussen CLW

CLW Lendelede:
P. De Beirstraat - 8860 Lendelede
051 31 85 20 CLW

Menen:
Yvonne Serruysstraat 40 - 8930 Menen
056/20.58.65

CLW Gullegem:
Kerselarenlaan 12 - 8560 Gullegem

info@athena-clw.be

Bereikbaarheid: