Wienerberger Österreich

De leerlingen uit de 3de graad TSO elektriciteit van campus Heule vertrekken begin maart voor een ganse maand naar Oostenrijk op buitenlandse stage. In samenwerking met het bedrijf Wienerberger Österreich werd een gans traject uitgestippeld.

Leren lassen

Leerlingen 3de graad TSO elektrotechnieken van Athena campus Heule leren lassen. Ze gingen hiervoor op werkplekleren bij de collega's van Atheneum Bellevue Izegem. De kennis en vaardigheden die een elektricien onder de knie moeten hebben zijn groot. Dat beseffen de leerlingen maar al te goed en zijn dan ook dankbaar dat ook deze doelstelling op hun matrix kan afgevinkt worden. #fieroponsGO #samenlerensamenleven #helemaalGO

Warmathon

Ook athena school Kortrijk was ruim vertegenwoordigd op de Warmathon in Kortrijk!

Olympiades Wetenschappen

Vier leerlingen stoten door voor Olympiades Wetenschappen. Ook dit jaar scoort campus Pottelberg sterk voor Wetenschappen. Zowel voor Aardrijkskunde als Chemie mogen leerlingen door naar de volgende ronde in het 2de semester. Andermaal het bewijs dat de leerlingen degelijk voorbereid worden op hogere studies. Wij duimen alvast!

Athena goes Europe

Athena campus Pottelberg behaalde het hoogste Europese kwaliteitslabel voor het BIS project (Erasmus+ 2017-2019). Dit is een erkenning van Europa op het hoogste niveau. Dank aan onze Latinisten, de Baskische leerlingen van IES Urbi Basauri en de Italiaanse leerlingen van Tito Livio Milaan. Athena zet hiermee andermaal internationalisering op de kaart.

Toelatingsexamen arts en tandarts

Ook dit jaar zijn heel wat leerlingen van campus Pottelberg geslaagd voor het toelatingsexamen arts en tandarts. Een dikke proficiat aan Louise, Braïm en Laurens. Zij slaagden immers met brio voor het toelatingsexamen arts en tandarts en behaalden allen zelfs hoge scores. Opnieuw een bevestiging dat we onze leerlingen grondig voorbereiden op hogere studies aan de universiteit. Athena wenst hen veel succes!

29 juni: infovoormiddag

Op zaterdag 29 juni organiseren verschillende campussen van athena (athena campus Heule, athena campus Drie Hofsteden & athena campus Pottelberg) een infovoormiddag van 9u tot 12u met de mogelijkheid tot inschrijven.

Kortrijk Loopt

Op maandag 10 juni stonden meer dan 50 enthousiaste lopers van athena aan de start van Kortrijk Loopt. De weersomstandigheden waren niet ideaal (veel regen) maar dat weerhield de vele lopers niet om het beste van zichzelf te geven. Dikke proficiat aan alle deelnemers en hopelijk tot volgend jaar!

SODA

Gisteren was er voor het 4de schooljaar op rij de proclamatie van de SODA attesten op campus Heule. Heel wat terecht blije gezichten bij leerlingen (en hun ouders) die het SODA attest behaalden. Proficiat!

Voorbereidend jaar Hoger Onderwijs

De leerlingen van 6TS0 en 7BSO van campus Heule & Drie Hofsteden kregen deze week in kader van OLB duiding en toelichting over vervolgopleidingen na het secundair onderwijs. Zo kwam de directie Athena campus Pottelberg uitleg geven over het Voorbereidend jaar Hoger Onderwijs.

Alicante

Athena campus Heule & CLW verbleef deze week samen met een delegatie van scholengroep Mandel en Leie in Alicante in kader van Erasmus+.

Burgerkabinet

Op vrijdag 10 mei hebben Kwinten Verzele, Michiel Depoorter (6 Audio) en Robin Devos (6 Multimedia) van athena campus Heule deelgenomen aan het burgerkabinet van stad Kortrijk.

Beroependorp

In samenwerking met Stad Kortrijk werkt de afdeling Horeca van athena campus Drie Hofsteden en de afdeling Bouw van athena campus Heule mee aan het het beroependorp in het OC Lange Munte.

Electro Brain test

De leerlingen van de afdeling Elektriciteit van athena campus Heule hebben deelgenomen aan de Electro Brain test georganiseerd door VOLTA. Dit is de sectorproef voor leerlingen in een elektrotechnische opleiding.