Vrijdag 22 juni mochten Lemonie en Charlotte samen met mevrouw Huyghebaert en de directeur het felbegeerde EPAS-certificaat in ontvangst nemen. Plaats van afspraak was het Europees Parlement. Uit handen van enkele Belgische Europarlementariërs kreeg athena campus Pottelberg het officiële bewijs dat de Europese gedachte leeft bij onze leerlingen. Via een talrijke Europese uitwisselingsprojecten, gastsprekers van de EU, een Europa-selfie-wedstrijd en een Europaquiz behaalden we ons doel. Sterk was ook dat alle leerkrachten tijdens hun lessen tijdens de Dag van Europa kort aandacht besteedden aan wat Europa binnen hun vak betekent. Volgend jaar gaan we op de ingeslagen weg verder!

Deze avond werden de sportpersoonlijkheden van de verschillende Kortrijkse scholen gehuldigd. De verschillende campussen van athena (Pottelberg, Drie Hofsteden en Heule) vielen ruimschoots in de prijzen. Proficiat aan onze leerlingen!

Vandaag was er de jaarlijkse uitreiking van de SODA attesten op campus Heule. Heel veel trotse leerlingen mochten het SODA attest in ontvangst nemen in het bijzijn van hun ouders. De proclamatie werd mee ondersteund door onze schoolband en mensen uit de bedrijfswereld. Langs deze weg nogmaals proficiat aan de leerlingen die het SODA attest behaalden!

De leerlingen uit de 3de graad TSO van campus Heule vertrokken op maandag 21 mei gisteren in alle vroegte richting Barcelona voor hun meerdaagse reis. Aangezien het de eerste keer was dat we met het vliegtuig reisden was de spanning bij sommige leerlingen wel te snijden.

Het WK Voetbal komt steeds dichterbij. De sportleerlingen van athena campus Pottelberg geven alvast het goede voorbeeld en haalden maar liefst vier bekers met de eindwinst binnen in één week tijd. Zowel onze cadetten als onze scholieren kroonden zich eerst tot West-Vlaams kampioen en vervolgens tot Vlaams kampioen in de grote SVS-voetbalcompetitie. Een knaller van een sportprestatie en een waar unicum!

Uit onderzoek bleek dat onze leerlingen meestal geen hobby hebben en/of het huis amper buiten komen tijdens de schoolvrije uren. We vinden dit heel spijtig en willen hen via een vrijetijdsmarkt motiveren en activeren om deel te nemen aan activiteiten buiten de schoolmuren. Er kwamen verschillende organisaties hun werking voorstellen. De leerlingen waren zeer enthousiast!

Athena campus Heule stond vandaag in de finale van Duaal leren - Agentschap voor ondernemersvorming in het Vlaams Parlement te Brussel. Onder goedkeurend oog van onder meer Raymonda Verdyck, ministers Crevits en Muyters stelden ze hun app voor. We waren bij de 20 finalisten maar niet bij de 5 winnaars, toch zijn we meer dan trots op onze leerlingen. Proficiat!

De laatstejaars van athena Campus Drie Hofsteden zijn de uitdaging aangegaan om een caravan om te bouwen tot een kleine theaterzaal voor poppenspel en toneeltjes.

Bedoeling is om ermee rond te trekken en het gevoel voor taal bij kindjes te stimuleren. De leerlingen zijn er het hele schooljaar al mee bezig, in het kader van hun eindwerk. Voor de aankleding hebben ze wel wat hulp gekregen. Opvallend: een deel van de verhalen vertellen de leerlingen ook in andere talen: het Arabisch bijvoorbeeld, of het Pools. En de leerlingen zijn ambitieus met hun sprookjesmobiel: ze trekken ermee naar scholen, verenigingen en straks ook naar de Sinksenfeesten in Kortrijk.

Bekijk hier het volledige WTV-verslag.

Meer info vind je op hun website: www.sprookjesmobiel.be

De leerlingen van het observatiejaar Athena Campus Ter Bruyninge hebben het beroependorp in het Fatimaklooster te Heule bezocht. Zij hebben kennis gemaakt met verschillende beroepen. Het was een boeiende en leerrijke uitstap!

De leerlingen van Athena Ter Bruyninge hebben deelgenomen aan GO!2Ste(a)m. Pascal Cooman, directeur van basisschool Bellevue, heeft dit op een zeer enthousiaste manier overgebracht aan de leerlingen. De leerlingen van het observatiejaar waren zeer geboeid door de LiitleBits, zij vonden het zeer leerrijk! Het was een innovatieve manier van lesgeven dat onze leerlingen sterk motiveert. In de toekomst zullen we de LittleBits huren om de praktijklessen aantrekkelijker te maken.

Sterkste debaters van West-Vlaanderen zitten op athena campus Pottelberg

Zaterdag 17 maart vertegenwoordigden Jonas en Jorre West-Vlaanderen nadat ze de provinciale voorrondes hadden gewonnen. In het Vlaams Parlement in Brussel (jawel) kregen ze een debatduel aan te gaan met andere provinciale winnaars.

De hoofdprijs in de wacht slepen zat er helaas niet in, maar de eer werd alleszins hoog gehouden, zo konden de talrijk meegereisde ouders, medeleerlingen, leerkrachten en directie getuigen.

Athena Campus Heule vraagt vandaag aandacht voor de richting ‘schilderen’ in het secundair onderwijs.

Samen met 25 andere scholen voeren ze actie onder de noemer ‘SOS Schilder op school.’ Twintig leerlingen van de basisschool ‘de dobbelsteen XL’ en Athena campus Heule maken samen een colorwall van 20 vierkante meter. Het zijn de leerlingen van de afdeling schilderwerk en decoratie van de secundaire school die hun jongere collega’s van het zesde leerjaar wegwijs maken in schildertechnieken.