Athena campus Pottelberg scoort ook vlot op sportief vlak tijdens de vakantie

Fanny Lecluyse behaalde twee maal brons tijdens de Wereldbeker Zwemmen in Berlijn.  Onze oud-leerling ASO Sportwetenschappen boekte andermaal een prachtig resultaat.

In juni studeerde Arne Galens af in de richting Lichamelijk Opvoeding & Sport.  Nauwelijks een maand later zat onze keeper al in de eerste ploeg van KVK tijdens de competitiewedstrijd tegen Eupen.

Een dikke proficiat met die mooie resultaten!

Pinkstermaandag 5 juni was er de jaarlijkse editie van 'Kortrijk Loopt'. Ook dit jaar nam een grote delegatie van athena deel. Meer dan 75 leerlingen en leerkrachten namen deel aan dit sportevenement. Er werd 5km of 11km gelopen doorheen de binnenstad van Kortrijk. Langs het parcours werden de sportievelingen aangemoedigd door vele enthousiaste supporters.

Proficiat aan alle deelnemers!

De leerlingen van campus Heule kregen vandaag in primeur een sensibiliseringsles over de gevaren van spoorlopen in samenwerking met Infrabel. Ze werden ondergedompeld in een 360° virtuele ervaring. Heel wat pers was aanwezig om dit 'nieuwste wapen' tegen spoorlopen in de kijker te plaatsen.

De Dobbelsteen XL werd op zaterdag 18 maart 2017 officieel geopend op athena campus Heule. Kinderen en jongeren tussen acht en veertien jaar kunnen er terecht. De overgang van het lager naar het middelbaar onderwijs wordt er gefaciliteerd door een intense samenwerking tussen basisschool de Dobbelsteen en de secundaire school athena campus Heule.

Op woensdag 18 januari was het weer Wiskunde olympiadedag: Meer dan 24000 leerlingen uit meer dan 400 scholen namen deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Namens onze school streden 65 leerlingen uit de tweede en derde graad voor een plaatsje in de tweede ronde. Voor drie van hen is dit aardig gelukt en stoten door naar de volgende ronde op 8 maart. We duimen alvast !

Op vrijdag 27/01/17 bezochten de leerlingen uit 3 beeldende & architecturale vorming- campus pottelberg, een bijzonder interessante tentoonstelling met werk van modeontwerpers en schilderijen van Rik Wouters in het MOMU Antwerpen.

Onderwijsloopbaangeleiding: welke bachelor of master past bij mij?

Vandaag woonden enkele tientallen ouders en leerlingen van de 3de graad een uiteenzetting bij over hoe je een passende studiekeuze in het hoger onderwijs maakt.

Thibaut Deldaele, leerling van 5LOSP van campus pottelberg, is met zijn groep MAD-Stylez knap 15de geëindigd tijdens het Wereldkampioenschap Dan (Hip Hop) in het Oostenrijkse Graz.  Tijdens een van de grootste danswedstrijden ter wereld wist hij deze mooie prestatie neer te zetten.

Athena campus Pottelberg organiseert de optie Dans en Thibault is dan ook een uithangbord van deze sportoptie.

Werkplekleren bij Hoorens Printing

Voor het tweede jaar op rij zijn de leerlingen uit de 3de graad Drukken en afwerken van campus Heule te gast bij Hoorens Printing. De leerlingen worden ingeschakeld in het productieproces en helpen er aan allerlei machines.

Gisteren kreeg campus Heule het bezoek van MNM. Ongetwijfeld een leuke en iets andere maandagmorgen dan gewoonlijk voor de leerlingen!