Uit onderzoek bleek dat onze leerlingen meestal geen hobby hebben en/of het huis amper buiten komen tijdens de schoolvrije uren. We vinden dit heel spijtig en willen hen via een vrijetijdsmarkt motiveren en activeren om deel te nemen aan activiteiten buiten de schoolmuren. Er kwamen verschillende organisaties hun werking voorstellen. De leerlingen waren zeer enthousiast!

Athena campus Heule stond vandaag in de finale van Duaal leren - Agentschap voor ondernemersvorming in het Vlaams Parlement te Brussel. Onder goedkeurend oog van onder meer Raymonda Verdyck, ministers Crevits en Muyters stelden ze hun app voor. We waren bij de 20 finalisten maar niet bij de 5 winnaars, toch zijn we meer dan trots op onze leerlingen. Proficiat!

De laatstejaars van athena Campus Drie Hofsteden zijn de uitdaging aangegaan om een caravan om te bouwen tot een kleine theaterzaal voor poppenspel en toneeltjes.

Bedoeling is om ermee rond te trekken en het gevoel voor taal bij kindjes te stimuleren. De leerlingen zijn er het hele schooljaar al mee bezig, in het kader van hun eindwerk. Voor de aankleding hebben ze wel wat hulp gekregen. Opvallend: een deel van de verhalen vertellen de leerlingen ook in andere talen: het Arabisch bijvoorbeeld, of het Pools. En de leerlingen zijn ambitieus met hun sprookjesmobiel: ze trekken ermee naar scholen, verenigingen en straks ook naar de Sinksenfeesten in Kortrijk.

Bekijk hier het volledige WTV-verslag.

Meer info vind je op hun website: www.sprookjesmobiel.be

De leerlingen van het observatiejaar Athena Campus Ter Bruyninge hebben het beroependorp in het Fatimaklooster te Heule bezocht. Zij hebben kennis gemaakt met verschillende beroepen. Het was een boeiende en leerrijke uitstap!

De leerlingen van Athena Ter Bruyninge hebben deelgenomen aan GO!2Ste(a)m. Pascal Cooman, directeur van basisschool Bellevue, heeft dit op een zeer enthousiaste manier overgebracht aan de leerlingen. De leerlingen van het observatiejaar waren zeer geboeid door de LiitleBits, zij vonden het zeer leerrijk! Het was een innovatieve manier van lesgeven dat onze leerlingen sterk motiveert. In de toekomst zullen we de LittleBits huren om de praktijklessen aantrekkelijker te maken.

Sterkste debaters van West-Vlaanderen zitten op athena campus Pottelberg

Zaterdag 17 maart vertegenwoordigden Jonas en Jorre West-Vlaanderen nadat ze de provinciale voorrondes hadden gewonnen. In het Vlaams Parlement in Brussel (jawel) kregen ze een debatduel aan te gaan met andere provinciale winnaars.

De hoofdprijs in de wacht slepen zat er helaas niet in, maar de eer werd alleszins hoog gehouden, zo konden de talrijk meegereisde ouders, medeleerlingen, leerkrachten en directie getuigen.

Athena Campus Heule vraagt vandaag aandacht voor de richting ‘schilderen’ in het secundair onderwijs.

Samen met 25 andere scholen voeren ze actie onder de noemer ‘SOS Schilder op school.’ Twintig leerlingen van de basisschool ‘de dobbelsteen XL’ en Athena campus Heule maken samen een colorwall van 20 vierkante meter. Het zijn de leerlingen van de afdeling schilderwerk en decoratie van de secundaire school die hun jongere collega’s van het zesde leerjaar wegwijs maken in schildertechnieken.

Enkele weken terug was het terug wiskunde olympiade op campus Pottelberg Voor deze eerste ronde konden we ook dit jaar opnieuw op een volle studiezaal geïnteresseerde leerlingen rekenen. Drie van hen slaagden erin naar de volgende ronde door te stoten: Derycke Raf en Goeminne Hanna-Lisa (uit de tweede graad) en Coppens lennart (uit de derde graad).

Dikke proficiat! De volgende ronde gaat door aan de KULAK te Kortrijk. We duimen alvast voor een goede afloop !

De leerlingen Eamon Verstraete en Gillian Verduyn uit 5 Elektriciteit van campus Heule hebben gisteravond bij VOKA hun idee rond het ontwikkelen van een app, om het duaal leren gemakkelijker te maken, met glans verdedigd.

In de poll kreeg hun idee uit 13 ideeën een 3de plaats. Het verdict van de jury, over wie verder mag naar de volgende ronde, volgt nog... spannend!

Zaterdagochtend vertrokken tien leerlingen en twee leerkrachten van athena campus Pottelberg voor twee weken naar Australië. Al voor de tweede keer doet de school een uitwisseling met onze tegenvoeters ter herinnering van de Eerste Wereldoorlog. De culturele uitwisseling is het resultaat van twee jaar zwoegen en zweten want het totaalbedrag werd door leerlingen, ouders en leerkrachten via tal van schoolactiviteiten bij elkaar verdiend. Eerder dit schooljaar waren de Australiërs al te gast in Kortrijk, nu is er het tegenbezoek.

De vriestemperaturen konden de leerlingen van campus Heule op woensdag 7 februari niet tegenhouden om vol enthousiasme mee te strijden in het teambuildingsspel: "Samen sterk". Alle leerlingen werden door elkaar in groepen verdeeld en dit samen met de leerlingen van de basisschool "Dobbelsteen XL". Er waren op het volledige schooldomein allerlei activiteiten die in het teken stonden van ecologie, bedreigde diersoorten, energie,...Na het spel werd iedereen getrakteerd op verse pannenkoeken en warme chocomelk. De schoolband heeft deze geslaagde dag afgesloten met een prachtig optreden.

Het volledig fotoverslag kan je terugvinden op https://www.facebook.com/AthenacampusHeule/

Tijdens een vergadering van de leerlingenraad (athena campus Heule) zeiden Ines, Robbe en Sarah dat ze wilden deelnemen aan het GO! Memorandum. Vandaag realiseerden ze hun eerste actie als GO-ambassadeurs.

De leerlingen van Athena Campus Ter Bruyninge hebben deelgenomen aan een workshop in het Budalab. De jongeren ontdekten hoe boeiend het kan zijn om te werken met gerecycleerd materiaal. Door deel te nemen aan de workshops groeien de leerlingen in hun creativiteit. Ze komen in aanraking met innovatieve materialen, grondstoffen en machines.

De leerlingen vonden het zeer leerrijk!