Nieuws

Springplank naar wetenschappen

7 ASO Bijzondere Wetenschappelijke Vorming… dé springplank naar wetenschappen aan unief en hogeschool

Via athena+ kan je je op elke campus voorbereiden op hogere studies. En dat loont. Op campus Pottelberg slaagden heel wat leerlingen voor de toegangsproef arts/tandarts. Zowel leerlingen uit de 6de jaren Wetenschappen als leerlingen 7 ASO Bijzondere Wetenschappelijke Vorming zijn nu succesvol toegelaten en gestart aan de universiteit. We wensen hen alvast heel veel succes.

Trofee beste eTwinningproject van België

De leerlingen van de 1ste graad Latijn van athena Pottelberg kaapten de hoofdprijs eTwinning weg in Brussel dankzij hun project Roma Dixit. Onder de deskundig leiding van de leerkracht slaagden ze erin de 1ste prijs in de wacht te slepen met hun baanbrekend project. Tientallen scholen uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel namen deel, maar het zijn de leerlingen van athena Pottelberg die de waardebon van € 1500 in ontvangst mochten nemen. Internationalisering en digitalisering bundelen om leerwinst te boeken!

Schaatsen bij athena?  Een koud kunstje!

Sinds dit schooljaar kunnen leerlingen die op een zeker niveau schaatsen bij FSCKS (Kortrijkse Schaatsclub) genieten van faciliteiten om hun schaatskunsten te verbeteren. De nauwe samenwerking tussen De Ijspiste, Schaatsclub FSCKS en athena ligt geheel in lijn met de andere sportopties waarbij leerlingen hun talenten kunnen botvieren. Wie weet behaalt een van hen wel ooit een medaille op de volgende winterspelen.

Meer Wetenschappen op Pottelberg

Dankzij de samenwerking tussen CVO Scala en athena is er een nieuwe wetenschappelijke richting op de campus: Apotheekassistent. Zo profileert athena campus Pottelberg zich nóg meer als campus met een ruim studieaanbod Wetenschappen: in het secundair o.a. de opties Wetenschappen in de 1ste graad, Natuurwetenschappen, Sportwetenschappen en Biotechnieken in de 2de graad en o.a. Wetenschappen-Wiskunde en Techniek-Wetenschappen in de 3de graad. In het 7de specialisatiejaar Bijzondere Wetenschappelijke Vorming bereiden we intensief leerlingen voor op studies Geneeskunde of Ingenieur. CVO Scala organiseerde al de opleiding Tandartsassistent en breidt nu uit met Apotheekassistent.

Sportoptie Schaatsen bij athena

Zilveren medaille WK Kunstschaatsen Loena Hendrickx is meter van de nieuwe sportoptie Schaatsen bij athena. Dankzij de samenwerking met kunstschaatsclub FSCKS kunnen leerlingen bij athena vanaf volgend schooljaar hun studies combineren met kunstschaatsen op de Ijspiste. Tijdens de druk bijgewoonde ijsgalavoorstellingen van 23 april kwam dit al een eerste keer in de kijker. Zaterdag 30 april is er een infosessie over de samenwerking op de Ijspiste. De week daarop tijdens het infoweekend van athena van 6 en 7 mei.

Sport / spurt naar de top

Leerling Milan Donie van athena campus Pottelberg werd knap derde in het algemeen eindklassement van de Franse rittenkoers La Route d'Éole Hij wond de prijs voor de strijdlust, de eerste prijs in het klassement van de rushes en werd tweede in het bergklassement. In de afsluitende tijdrit werd hij derde. Dankzij de sportfaciliteiten die athena biedt kan Milan zijn wielertalenten verder ontwikkelen. Op naar de top!

Ex-olympiër bij athena

Ex-olympiër en oud-leerlinge Fanny Lecluyse geeft voortaan zwemles bij athena.

Olympisch finaliste op de 200 meter schoolslag in Tokio en meervoudig Belgisch zwemkampioene Fanny Lecluyse maakt de overstap naar het onderwijs. De leerlingen van de sportafdeling van campus Pottelberg zijn blij les te krijgen van de gewezen Olympisch atlete. De school werkt ook samen met de Kortrijkse Zwemkring Spurs, waar ook Fanny Lecluyse zelf aan verbonden is. Zo is de cirkel rond voor onze oud-leerlinge Sportwetenschappen.

Alweer gedoctoreerde oud-leerling

Midden september doctoreerde oud-leerling Evariest Callens in de rechten. Ook leerkracht Wiskunde Jos Duchi was op de doctoraatsverdediging aanwezig. Hij kon niet anders dan vaststellen dat de oud-leerling van campus Pottelberg met glans elke vragenronde doorstond.

Evariest Callens studeerde af aan athena Campus Pottelberg in 2011 in de richting Wetenschappen-Wiskunde. In 2016 behaalde hij het masterdiploma rechten. In 2019 behaalde hij ook nog het masterdiploma Algemene Economie. Nu is ook zijn doctoraat afgerond. Tijdens het academiejaar 2019-2020 was Evariest bovendien Visiting Researcher en Research assistant aan de Harvard Law school.

Frans en Engels in gewone vakken

CLIL: Frans en Engels leren in gewone vakken? Athena, yes, you can

Al sinds 2019 ging athena campus Pottelberg van start met enkele CLIL-vakken: LO in het Frans in de 1ste graad en Fysica in het Frans in de 2de graad. Ondertussen werd dit aanbod verder uitgebreid. Vanaf september 2021 zullen vele leerlingen daar ook kunnen kiezen voor een CLIL-vak in het Frans of Engels, zoals Sport en Godsdienst of Zedenleer. De school wil vooral inzetten op Franse en Engelse spreekvaardigheid. Zo worden de leerlingen nog beter voorbereid op hogere studies, een internationale stage of het bedrijfsleven.

Hogere studies: het leven na athena

Athena organiseert dit jaar een boeiende digitale infoavond over hogere studies.
Alle leerlingen en ouders 3de graad ontdekken dinsdag 15 december alles hierover dankzij de heer D’hulster en mevrouw Masson van Howest / Universiteit Gent.

Gedicht laureate Pottelberg vereeuwigd

Eerder dit jaar won Helena Daiga de poëziewedstrijd van het Willemsfonds Kortrijk. Haar gedicht is nu integraal vereeuwigd op de muren van de gemeenteraadszaal van het Stadhuis in Kortrijk. Burgemeester Vincent Van Quickenborne maakte tijdens de plechtige inhuldiging graag een selfie met de winnares en haar gedicht. We kijken nu al uit naar de volgende poëziewedstrijd.

Toelatingsexamens Arts/Tandarts

De laatste week van augustus zijn er in heel Vlaanderen Toelatingsexamens voor de universitaire richtingen Arts/Tandarts. In Kortrijk gaan die door op campus Pottelberg. Geen toeval, want de campus telt heel wat wetenschappelijke richtingen in ASO en TSO. Ook onze eigen leerlingen die deelnemen scoren sterk. We duimen nu al voor volgende week.

Gloednieuwe sportinfrastructuur

Na zes maanden renoveren is de nieuwe sportinfrastructuur van athena campus Pottelberg klaar. Ramen, plafond en verlichting werden vernieuwd. Ook werd een verende sportvloer aangelegd. Bovendien zijn er vier nagelnieuwe kleedkamers en twee dito doucheruimtes ingericht. Onze leerlingen staan al te popelen om te sporten!

Olympiades Wetenschappen

Vier leerlingen stoten door voor Olympiades Wetenschappen. Ook dit jaar scoort campus Pottelberg sterk voor Wetenschappen. Zowel voor Aardrijkskunde als Chemie mogen leerlingen door naar de volgende ronde in het 2de semester. Andermaal het bewijs dat de leerlingen degelijk voorbereid worden op hogere studies. Wij duimen alvast!

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid