Nieuws

athena, Howest en Ugent

Samen naar het hoger onderwijs

Donderdagavond 9 november daagden bijna 200 ouders en leerlingen van campussen Pottelberg, Heule en Drie Hofsteden op in het kader van Onderwijsloopbaanbegeleiding. Doel van de avond was iedereen wegwijs maken in de wereld van het hoger onderwijs: de structuur, leerkrediet, het maken van een passende studiekeuze… Alles kwam aan bod. Dankzij de intensieve samenwerking met Howest en UGent kunnen we onze leerlingen optimaal voorbereiden in dit keuzeproces. Laat de SID-beurs maar komen!

Springplank naar wetenschappen

7 ASO Bijzondere Wetenschappelijke Vorming… dé springplank naar wetenschappen aan unief en hogeschool

Via athena+ kan je je op elke campus voorbereiden op hogere studies. En dat loont. Op campus Pottelberg slaagden heel wat leerlingen voor de toegangsproef arts/tandarts. Zowel leerlingen uit de 6de jaren Wetenschappen als leerlingen 7 ASO Bijzondere Wetenschappelijke Vorming zijn nu succesvol toegelaten en gestart aan de universiteit. We wensen hen alvast heel veel succes.

Trofee beste eTwinningproject van België

De leerlingen van de 1ste graad Latijn van athena Pottelberg kaapten de hoofdprijs eTwinning weg in Brussel dankzij hun project Roma Dixit. Onder de deskundig leiding van de leerkracht slaagden ze erin de 1ste prijs in de wacht te slepen met hun baanbrekend project. Tientallen scholen uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel namen deel, maar het zijn de leerlingen van athena Pottelberg die de waardebon van € 1500 in ontvangst mochten nemen. Internationalisering en digitalisering bundelen om leerwinst te boeken!

Schaatsen bij athena?  Een koud kunstje!

Sinds dit schooljaar kunnen leerlingen die op een zeker niveau schaatsen bij FSCKS (Kortrijkse Schaatsclub) genieten van faciliteiten om hun schaatskunsten te verbeteren. De nauwe samenwerking tussen De Ijspiste, Schaatsclub FSCKS en athena ligt geheel in lijn met de andere sportopties waarbij leerlingen hun talenten kunnen botvieren. Wie weet behaalt een van hen wel ooit een medaille op de volgende winterspelen.

Meer Wetenschappen op Pottelberg

Dankzij de samenwerking tussen CVO Scala en athena is er een nieuwe wetenschappelijke richting op de campus: Apotheekassistent. Zo profileert athena campus Pottelberg zich nóg meer als campus met een ruim studieaanbod Wetenschappen: in het secundair o.a. de opties Wetenschappen in de 1ste graad, Natuurwetenschappen, Sportwetenschappen en Biotechnieken in de 2de graad en o.a. Wetenschappen-Wiskunde en Techniek-Wetenschappen in de 3de graad. In het 7de specialisatiejaar Bijzondere Wetenschappelijke Vorming bereiden we intensief leerlingen voor op studies Geneeskunde of Ingenieur. CVO Scala organiseerde al de opleiding Tandartsassistent en breidt nu uit met Apotheekassistent.

Inclusieve technologie in de klas

Iedereen moet mee op de digitale sneltrein. Ook de leerlingen uit het buitengewoon onderwijs. Het V-Lab van maatwerkbedrijf 't Veer uit Wervik installeerde een digitaal werkinstructiesysteem in athena campus Ter Bruyninge. Juf Daphne gaat er mee aan de slag in haar verpakkingsatelier. Zo verkleinen we de drempel tot werk en stages.

't Veer: "De voorbije jaren is de aanwezigheid van inclusieve technologie op de werkvloer binnen 't Veer sterk toegenomen. Vaak is het pas tijdens hun stage dat leerlingen voor het eerst hiermee in contact komen. We willen de drempels tot werk en tot het succesvol beëindigen van stages zoveel als mogelijk verkleinen. Zo schreven we met onze dienst een digitaal werkinstructiesysteem voor scholen. We stelden een handleiding op en gaven de leerkrachten de nodige instructies. Zo geraken leerlingen voortaan sneller vertrouwd met een toekomstige werkomgeving of stageplaats."

Volledig artikel 't Veer...

athena loopt voorop

Pinkstermaandag is er traditioneel Kortrijk Loopt. Ook dit jaar tekende athena present. Meer dan 115 athenalopers gingen van start. Zowel leerlingen, leerkrachten als directie gaven het beste van zichzelf in de 5 km of 11 km. Een heus record!

Sportoptie Schaatsen bij athena

Zilveren medaille WK Kunstschaatsen Loena Hendrickx is meter van de nieuwe sportoptie Schaatsen bij athena. Dankzij de samenwerking met kunstschaatsclub FSCKS kunnen leerlingen bij athena vanaf volgend schooljaar hun studies combineren met kunstschaatsen op de Ijspiste. Tijdens de druk bijgewoonde ijsgalavoorstellingen van 23 april kwam dit al een eerste keer in de kijker. Zaterdag 30 april is er een infosessie over de samenwerking op de Ijspiste. De week daarop tijdens het infoweekend van athena van 6 en 7 mei.

Sport / spurt naar de top

Leerling Milan Donie van athena campus Pottelberg werd knap derde in het algemeen eindklassement van de Franse rittenkoers La Route d'Éole Hij wond de prijs voor de strijdlust, de eerste prijs in het klassement van de rushes en werd tweede in het bergklassement. In de afsluitende tijdrit werd hij derde. Dankzij de sportfaciliteiten die athena biedt kan Milan zijn wielertalenten verder ontwikkelen. Op naar de top!

Ex-olympiër bij athena

Ex-olympiër en oud-leerlinge Fanny Lecluyse geeft voortaan zwemles bij athena.

Olympisch finaliste op de 200 meter schoolslag in Tokio en meervoudig Belgisch zwemkampioene Fanny Lecluyse maakt de overstap naar het onderwijs. De leerlingen van de sportafdeling van campus Pottelberg zijn blij les te krijgen van de gewezen Olympisch atlete. De school werkt ook samen met de Kortrijkse Zwemkring Spurs, waar ook Fanny Lecluyse zelf aan verbonden is. Zo is de cirkel rond voor onze oud-leerlinge Sportwetenschappen.

Alweer gedoctoreerde oud-leerling

Midden september doctoreerde oud-leerling Evariest Callens in de rechten. Ook leerkracht Wiskunde Jos Duchi was op de doctoraatsverdediging aanwezig. Hij kon niet anders dan vaststellen dat de oud-leerling van campus Pottelberg met glans elke vragenronde doorstond.

Evariest Callens studeerde af aan athena Campus Pottelberg in 2011 in de richting Wetenschappen-Wiskunde. In 2016 behaalde hij het masterdiploma rechten. In 2019 behaalde hij ook nog het masterdiploma Algemene Economie. Nu is ook zijn doctoraat afgerond. Tijdens het academiejaar 2019-2020 was Evariest bovendien Visiting Researcher en Research assistant aan de Harvard Law school.

Duaal Leren doe je bij athena

Athena is de referentie in de streek voor Duaal Leren. De voordelen als leerling Duaal zijn groot: je leert op school én minstens 20 uur op het werk, vindt makkelijker een job en bovendien krijg je maandelijks al een vergoeding. Op campus Heule kun je terecht voor opleidingen Duaal in de Bouw en Grafische Sector. Campus Drie Hofsteden focust op duale trajecten voor Haarzorg en Restaurant-Keuken. In Lendelede kan je bovendien meer dan 40 richtingen in een Duaal traject volgen. Interesse én gemotiveerd? Bouw aan je toekomst en neem contact met ons op.

Frans en Engels in gewone vakken

CLIL: Frans en Engels leren in gewone vakken? Athena, yes, you can

Al sinds 2019 ging athena campus Pottelberg van start met enkele CLIL-vakken: LO in het Frans in de 1ste graad en Fysica in het Frans in de 2de graad. Ondertussen werd dit aanbod verder uitgebreid. Vanaf september 2021 zullen vele leerlingen daar ook kunnen kiezen voor een CLIL-vak in het Frans of Engels, zoals Sport en Godsdienst of Zedenleer. De school wil vooral inzetten op Franse en Engelse spreekvaardigheid. Zo worden de leerlingen nog beter voorbereid op hogere studies, een internationale stage of het bedrijfsleven.

PowerUp

Vandaag werden de affiches en objecten van alle 6e jaars (multimedia van athena campus Heule) verspreid. Via QR codes en een bijhorend plannetje kan je vanaf 20 mei via een leuke interactieve stadswandeling de eindwerken bekijken in meerdere etalages van Kortrijkse handelszaken en organisaties.
Stip zeker ook 20 mei 19u aan in je agenda want dan gaan we live op Facebook & youtube met onze POWERUP livestream! Bedankt aan alle deelnemende handelszaken!

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid