Alweer gedoctoreerde oud-leerling

Midden september doctoreerde oud-leerling Evariest Callens in de rechten. Ook leerkracht Wiskunde Jos Duchi was op de doctoraatsverdediging aanwezig. Hij kon niet anders dan vaststellen dat de oud-leerling van campus Pottelberg met glans elke vragenronde doorstond.

Evariest Callens studeerde af aan athena Campus Pottelberg in 2011 in de richting Wetenschappen-Wiskunde. In 2016 behaalde hij het masterdiploma rechten. In 2019 behaalde hij ook nog het masterdiploma Algemene Economie. Nu is ook zijn doctoraat afgerond. Tijdens het academiejaar 2019-2020 was Evariest bovendien Visiting Researcher en Research assistant aan de Harvard Law school.

Duaal Leren doe je bij athena

Athena is de referentie in de streek voor Duaal Leren. De voordelen als leerling Duaal zijn groot: je leert op school én minstens 20 uur op het werk, vindt makkelijker een job en bovendien krijg je maandelijks al een vergoeding. Op campus Heule kun je terecht voor opleidingen Duaal in de Bouw en Grafische Sector. Campus Drie Hofsteden focust op duale trajecten voor Haarzorg en Restaurant-Keuken. In Lendelede kan je bovendien meer dan 40 richtingen in een Duaal traject volgen. Interesse én gemotiveerd? Bouw aan je toekomst en neem contact met ons op.

Frans en Engels in gewone vakken

CLIL: Frans en Engels leren in gewone vakken? Athena, yes, you can

Al sinds 2019 ging athena campus Pottelberg van start met enkele CLIL-vakken: LO in het Frans in de 1ste graad en Fysica in het Frans in de 2de graad. Ondertussen werd dit aanbod verder uitgebreid. Vanaf september 2021 zullen vele leerlingen daar ook kunnen kiezen voor een CLIL-vak in het Frans of Engels, zoals Sport en Godsdienst of Zedenleer. De school wil vooral inzetten op Franse en Engelse spreekvaardigheid. Zo worden de leerlingen nog beter voorbereid op hogere studies, een internationale stage of het bedrijfsleven.

PowerUp

Vandaag werden de affiches en objecten van alle 6e jaars (multimedia van athena campus Heule) verspreid. Via QR codes en een bijhorend plannetje kan je vanaf 20 mei via een leuke interactieve stadswandeling de eindwerken bekijken in meerdere etalages van Kortrijkse handelszaken en organisaties.
Stip zeker ook 20 mei 19u aan in je agenda want dan gaan we live op Facebook & youtube met onze POWERUP livestream! Bedankt aan alle deelnemende handelszaken!
Europees STEM label

Athena campus Heule behaalde het Europees STEM label. Dat betekent heel concreet dat athena Heule zich onderscheid op het vlak van Technologie, Wetenschap, Techniek en Wiskunde. Een verwezenlijking waar we als team ontzettend trots op zijn.

STEM onderwijs in de picture!

Hogere studies: het leven na athena

Athena organiseert dit jaar een boeiende digitale infoavond over hogere studies.
Alle leerlingen en ouders 3de graad ontdekken dinsdag 15 december alles hierover dankzij de heer D’hulster en mevrouw Masson van Howest / Universiteit Gent.

Taalpaal

Onze TAALPAAL: een zoveelste initiatief om taalbarrières te doorbreken én leerlingen met diverse taalachtergronden nog beter op elkaar af te stemmen. Woorden, begrippen of specifieke vaktaal die voor leerlingen onduidelijk zijn, kunnen nu ook langs deze weg vlot, eenvoudig maar geheel zelfstandig digitaal opgezocht worden. Een meerwaarde!

#graagnaarschoolgaan #trajectopmaatvoorelkeleerling #maximaleleerwinst

Stortbeton

Begin december werd stortbeton geleverd op athena campus Heule voor de herstelling van de speelplaats. Een unieke gelegenheid voor de leerlingen van de afdeling Bouw om deze praktijkervaring op te doen en ook om de afwerking van deze materie aan te leren. Het eindresultaat mag er zijn. Trots op onze leerlingen 💪!

#werkplekleren #graagnaarschoolgaan #trajectopmaat #maximaleleerwinst #fieroponsGO #samensterk #athenaschool

Grafische expo

Vorige week trokken de leerlingen van 6TSO naar de concertstudio van Muziekcentrum Track voor de briefing van onze nieuwe Grafische expo. Het thema dit jaar is ‘power up’ (superhelden/superschurken/.....). Leerlingen bedenken wie hun superheld is of kan zijn en brengen deze op een creatieve manier in beeld.

Leerlingen in duale trajecten stijgt

Elk schooljaar stijgt het aantal leerlingen die een duaal traject volgen op athena campus Heule. Het duaal leren is op zich een volwaardige leerweg geworden op onze campus voor leerlingen in de 3de graad van het beroepssecundair onderwijs (harde sector).

NESTFLIX

De leerlingen van 1B Nest uit campus Drie Hofsteden hebben vanaf nu toegang tot NESTFLIX. Hier kunnen de leerlingen op zelfstandige wijze een verkorte versie van de lessen van die week bekijken. Heel handig voor onze doeners die ziek thuis zitten of in quarantaine moeten. Vrijdagmorgen tijdens de uurtjes Remediëren en Excelleren werden de filmpjes voor Natuurwetenschappen en Aardrijkskunde al uitgebreid bekeken. De leerlingen worden ondersteund om hun eigen hulpvragen op te schrijven en op te lossen. Doeners aan zet, ook op afstand!

Gedicht laureate Pottelberg vereeuwigd

Eerder dit jaar won Helena Daiga de poëziewedstrijd van het Willemsfonds Kortrijk. Haar gedicht is nu integraal vereeuwigd op de muren van de gemeenteraadszaal van het Stadhuis in Kortrijk. Burgemeester Vincent Van Quickenborne maakte tijdens de plechtige inhuldiging graag een selfie met de winnares en haar gedicht. We kijken nu al uit naar de volgende poëziewedstrijd.