Haarverzorging (ook duaal)

3de graad Arbeidsfinaliteit

Sporten is m'n ding. Ook mensen begeleiden tijdens het sporten spreekt me aan.
Graag wil ik spelletjes voor kinderen helpen begeleiden op sportkamp.

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geïnteresseerd in de trends in haarverzorging? Wil je advies geven aan klanten bij het uitvoeren van haarverzorgingstechnieken zoals tijdelijke en blijvende omvormingen, gelegenheidskapsels, (ont)kleuringen, basis- en gecombineerde snitten en scheertechnieken? Dan is deze richting iets voor jou.

Wat na deze studierichting?

Deze studierichting bereidt leerlingen in eerste instantie voor op de toetreding tot de arbeidsmarkt op basis van de competenties uit de beroepskwalificatie “kapper”. De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte Se-n-Se-opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt. De leerlingen kunnen tenslotte ook kiezen voor Se-n-Se-opleiding als voorbereiding op hoger onderwijs (bacheloropleiding).

Leerinhouden studierichting?

Leerlingen leren competenties die belangrijk zijn als kapper zoals het ontvangen van klanten, adviseren en helpen bij de keuze van kapsels, haarsnitten, haarkleuren en het uitvoeren van haarverzorgingstechnieken. In de nieuwe richting ‘Haarverzorging’ in leren leerlingen ook basiskennis van gesproken Frans én Engels, zodat ze in hun mondelinge communicatie met klanten courante woorden, eenvoudige zinnen en elementaire vakterminologie in het Frans en Engels kunnen hanteren.

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Frans     2 2
PAV     6 6
Specifiek gedeelte        
NEST Hair & Care     18 18
FLEX     2 2
Totaal     32 32

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid