2de graad Dubbele Finaliteit
Waarom deze richting kiezen?
Wil je later werken in een restaurant of in een andere horecazaak… dan biedt Horeca een goede praktische en theoretische basis. Door het extra aanbod economie en talen biedt deze opleiding (anders dan Restaurant-Keuken) bredere opties en is deze zeker ook nuttig in functie van het opstarten van een eigen zaak. Met deze opleiding zet je in op alle kansen om verder te studeren in graduaatsopleidingen zoals logies-, restaurant en cateringmanagement en sommelier of bacheloropleidingen zoals hotelmanagement.
Wat na deze studierichting?
Naast het serveren staat het omgaan met klanten centraal. In de dubbele finaliteit streven we na dit in verschillende talen te doen. Daarnaast word je vanaf de 3e graad opgeleid om als maître in de zaal, collega's aan te sturen. Ook een degelijke dranken- en wijnkennis zal een belangrijke rol spelen.
Leerinhouden studierichting?
Zoals in Restaurant en keuken leer je in de keuken alle basistechnieken met oog op het opstellen van eenvoudige menu’s. Daarnaast bieden we je een extra theoretische kennis inzake vaktermen, technieken, gereedschappen… Je leert je eigen menu's opstellen en de kostprijsberekening ervan op punt te zetten. Je leert er als kok leiding nemen over je team.
Basisvorming | 5e | 6e | ||
Levensbeschouwelijk vak | 2 | 2 | ||
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 | ||
Nederlands | 3 | 3 | ||
Frans | 3 | 3 | ||
Engels | 2 | 2 | ||
Geschiedenis | 1 | 2 | ||
Wiskunde | 3 | 2 | ||
STEM-wetenschappen | 2 | 1 | ||
athena skills | 1 | 1 | ||
Specifiek gedeelte | ||||
Horeca | 11 | 11 | ||
Frans | 1 | 1 | ||
Engels | 1 | 1 | ||
Totaal | 32 | 31 |