Interactieve multimedia SE-N-SE

3e graad TSO SE-N-SE

3D-animaties en (Web)apps leren maken? In mijn specialisatiejaar kan het!
Dankzij de intensieve stage in een multimediabedrijf leerde ik snel de kneepjes van het vak op de werkvloer.

Iets voor jou?

Je bent creatief en de boeiende wereld van 3D-animaties, databasegestuurde websites en interactief programmeren spreekt je aan? Vind je het maken en coderen van een website m.b.v. de modernste technieken een uitdaging? Je wil een game of andere app voor je tablet leren maken? Of video en audio wil je interactief gebruiken op een website? Dan is de Se-n-Se (secundair na secundair) opleiding interactieve multimedia iets voor jou.

Deze Se-n-Se opleiding is het vervolg van de derde graad multimedia (TSO). Kom je echter uit een andere (computer)studierichting en/of kan je aantonen dat HTML/CSS reeds in de vingers zit en je goed overweg kunt met beeld- en videobewerking, dan ben je ook welkom.

Programma:

 • 3D-vormgeving
  Eenvoudige low en high poly modellen ontwikkelen en materialen toekennen. Unwrappen van objecten en hiervoor texturen ontwikkelen.
 • Animatie
  Animeren van 2D en 3D-modellen. Binnen een 3D-omgeving wordt ook rigging en skinning aangereikt.
 • Grafische vormgeving en publiceren
  Creativiteit troef. Ontwerpen en visualiseren van allerlei multimediaproducten met aandacht voor concept, scenario, ontwerp, keuze van foto’s en ander beeldmateriaal, typografie, kleurgebruik, schikking, … Deze ontwerpen en uitvoeren en naar allerlei media publiceren.
 • Audio/video
  Bewerking en montage van audio en video. Leren om optimaal te exporteren naar de meest relevante formaten.
 • Webdevelopment
  De vaardigheden voor het coderen van websites verder ontwikkelen. Naast een uitbreiding van je HTML5 en CSS3 kennis, reiken we ook zaken aan zoals databasegestuurde webontwikkeling, scripting en object georiënteerd programmeren.
 • App-ontwikkeling
  Een eenvoudige game of app ontwikkelen voor je smartphone of tablet.
 • Stage
  Ervaar 10 weken de realiteit in een multimediabedrijf. Optimaliseer je vaardigheden op de werkvloer.
 • Bedrijfsbeheer
  Daarnaast krijg je ook nog bedrijfsbeheer. Met dit attest kan je een eigen zaak starten.

Je wordt tewerkgesteld in multimediabedrijven of de grafische sector. Voor de sterkste leerlingen behoort het verder studeren in de BAMA-structuur op het niveau van de professionele bachelor tot de mogelijkheden ((bachelor digitale media, multimedia of film).

Basisvorming Se-n-Se
Grafische technieken (2D/3D) 32
Totaal 32

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid