Athena fietst

Afdrukken

Tijdens deze week van de mobiliteit, maar ook dit gehele schooljaar, staat athena niet stil. Gedurende het schooljaar 2016-2017 staat de fiets centraal in al onze afdelingen.

Alle campussen van athena roepen hun leerlingen en personeel op om steeds met de fiets naar school te komen. De fiets is gezond en milieuvriendelijk. Daarbovenop doen we ons uiterste best om samen met de stad voor een veilige fietsomgeving te zorgen. We hebben de kaap van 500 fietsers gehaald en daar zijn we bijzonder fier op.

Tijdens het schooljaar worden eveneens alle fietsen gecontroleerd op defecten en veiligheid. Daarnaast krijgen al onze leerlingen de mogelijkheid hun fiets te merken door de politie om diefstal tegen te gaan. Alle campussen zorgen ook voor een veilige fietsstalling. 

Athena heeft als beleidsdoel haar ecologische voetafdruk te verminderen en de veiligheidsbewustwording bij leerlingen en personeel groter te maken. Daarnaast staat de fiets ook centraal in ons streven naar gezonde leerlingen en gezond personeel.

Elke campus heeft schoolfietsen voor verplaatsingen bij activiteiten in de omgeving van de school. Zo verminderen we drastisch het busgebruik voor onze scholen. Leerlingen worden op deze manier ook gestimuleerd om met de fiets naar school te komen.

Op campus Drie Hofsteden starten we ook met fietscursussen voor leerlingen die nog niet kunnen fietsen. Dit alles in samenwerking met vzw Mobiel.

Het beleid kan dan wel de nadruk leggen op een veilig, milieuvriendelijk en gezond fietsbeleid, het moet ook gedragen worden door alle actoren. Wij zijn dan ook fier op het enthousiasme van onze leerlingen en personeel om de fiets meer en meer te gebruiken. Als blijk van erkenning krijgt elke fietser een fietsbordje met de slogan ‘athena fietst!’.