Auto (CLW)

2de & 3de graad

Ik slag twee vliegen in één klap: perfect voorbereid op de arbeidsmarkt én een diploma secundair onderwijs!
De ervaring op de werkvloer is de max. Werken in een échte garage, daar doe ik het voor.

Waarom deze richting kiezen?

Je wordt automecanicien dankzij de studierichting Auto. Via een combinatie van technische tekenen, technologie en werkplekleren leer je zelfstandig aan personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens werken. Je leert de juiste diagnose stellen bij defecten, auto's onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst.

Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto. Hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.

Je leert eenvoudige rekenwerkbladen (ICT-toepassing) gebruiken voor de berekening van de kostprijs Tijdens werkzaamheden hou je rekening met de veiligheidsvoorzieningen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie.

Tijdens je werkplekleren krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. Je proeft bij deze ook van de reële werksituatie in een garage.

Bij deeltijds leren verwerf je vaardigheden in je school en op de werkvloer. De leerlingen gaan 2 dagen naar school en 3 dagen werken.

Opleidingen auto:

  • Onderhoudsmechanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen (2de en 3de graad BSO)
  • Onderhouds- en diagnosetechnicus personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen (7de jaar BSO)
Basisvorming 3e 4e 5e 6e 7e
PAV 5 5 5 5 5
Frans 2 2 2 2 2
Specifiek gedeelte          
Beroepsgerichte Vorming 8 8 8 8 8
Totaal 15 15 15 15 15

Dit wordt aangevuld met een begeleidend traject of werk tot minimaal 28u per week.
Mogelijkheid tot het volgen van bedrijfsbeheer.

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid