3de graad BSO
Waarom deze richting kiezen?
De studierichting restaurant-keuken biedt een antwoord aan leerlingen die belangstelling tonen voor de gastronomie. In deze studierichting leer je op een gedisciplineerde manier eten bereiden en serveren.
In de tweede graad ligt de klemtoon op het verwerven van basistechnieken voor de keuken. In de derde graad ligt de klemtoon op het uitdiepen van de basiskennis en het vergroten van de praktijkervaring.
In het restaurant leren de leerlingen zelfstandig de werkzaamheden van een kelner plannen, voorbereiden en uitvoeren.
Het 7de specialisatiejaar ‘Wereldgastronomie’ biedt de leerlingen de kans om de verschillende keukens van de wereld te ontdekken en in de praktijk te brengen.
Na het 6de jaar kunnen de leerlingen het attest Bedrijfsbeheer behalen.
Mogelijkheid tot DUAAL LEREN. Bij duaal leren verwerf je vaardigheden in je school en op de werkvloer. De leerlingen gaan 2 dagen naar school en 3 dagen werken.
Opleidingen duaal:
- Grootkeuken en catering (3de graad BSO)
- Grootkeukenkok (7de jaar BSO)
Basisvorming | 5e | 6e | 7e | ||
Levensbeschouwelijk vak | 2 | 2 | 2 | ||
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 | 2 | ||
Project algemene vakken | 4 | 4 | 6 | ||
Frans | 2 | 2 | 2 | ||
Specifiek gedeelte | |||||
Keukentechnieken | |||||
Restauranttechnieken | |||||
Keukenpraktijk | |||||
Zaalpraktijk | |||||
Hotel en praktijk hotel | 16 | 12 | 6 | ||
Stage | 4 | 8 | 14 | ||
Toegepaste economie hotel (bedrijfsbeheer) | 2 | 2 | |||
GIP | X | X | |||
Totaal | 32 | 32 | 32 |