Restaurant-keuken

3de graad BSO

In het didactisch restaurant op school leerde ik al snel de kneepjes van het koken.
Door mijn vele stages krijg ik nu al jobaanbiedingen om als kok aan de slag te gaan.

Waarom deze richting kiezen?

De studierichting restaurant-keuken biedt een antwoord aan leerlingen die belangstelling tonen voor de gastronomie. In deze studierichting leer je op een gedisciplineerde manier eten bereiden en serveren.

In de tweede graad ligt de klemtoon op het verwerven van basistechnieken voor de keuken. In de derde graad ligt de klemtoon op het uitdiepen van de basiskennis en het vergroten van de praktijkervaring.

In het restaurant leren de leerlingen zelfstandig de werkzaamheden van een kelner plannen, voorbereiden en uitvoeren.

Het 7de specialisatiejaar ‘Wereldgastronomie’ biedt de leerlingen de kans om de verschillende keukens van de wereld te ontdekken en in de praktijk te brengen.

Na het 6de jaar kunnen de leerlingen het attest Bedrijfsbeheer behalen.

Mogelijkheid tot DUAAL LEREN. Bij duaal leren verwerf je vaardigheden in je school en op de werkvloer. De leerlingen gaan 2 dagen naar school en 3 dagen werken.

Opleidingen duaal:

  • Grootkeuken en catering (3de graad BSO)
  • Grootkeukenkok (7de jaar BSO)
Basisvorming     5e 6e 7e
Levensbeschouwelijk vak     2 2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2 2
Project algemene vakken     4 4 6
Frans     2 2 2
Specifiek gedeelte          
Keukentechnieken          
Restauranttechnieken          
Keukenpraktijk          
Zaalpraktijk          
Hotel en praktijk hotel     16 12 6
Stage     4 8 14
Toegepaste economie hotel (bedrijfsbeheer)     2 2  
GIP       X X
Totaal     32 32 32

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid