Auto

3de graad BSO

Aan auto's sleutelen is mijn passie. Op school leerde ik de kneepjes van het vak.
De ervaring op de werkvloer is de max. Werken in een échte garage, daar doe ik het voor.

Waarom deze richting kiezen?

Je wordt automecanicien dankzij de studierichting Auto. Via een combinatie van technische tekenen, technologie, veel praktijkuren en stages leer je zelfstandig aan personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens werken. Je leert de juiste diagnose stellen bij defecten, auto's onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst.

Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto. Hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.

Je leert eenvoudige rekenwerkbladen (ICT-toepassing) gebruiken voor de berekening van de kostprijs Tijdens werkzaamheden hou je rekening met de veiligheidsvoorzieningen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. Je proeft bij deze ook van de reële werksituatie in een garage.

Mogelijkheid tot DUAAL LEREN. Bij duaal leren verwerf je vaardigheden in je school en op de werkvloer. De leerlingen gaan 2 dagen naar school en 3 dagen werken.

Opleidingen duaal:

  • Onderhoudsmechanica auto (3de graad BSO)
  • Polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen (7de jaar BSO)
Basisvorming 3e 4e 5e 6e 7e
Levensbeschouwelijk vak 2 2 2 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2 2 2 2
PAV 6 6 4 4 8
Frans 2 2 2 2 3
Specifiek gedeelte          
PV/TV Basisvorming Mechanica / Elektriciteit / Lassen / Auto 20 20      
PV/TV Auto     22 22 15
Complementair gedeelte          
Bedrijfsbeheer         4
Totaal 32 32 32 32 34

 

Stages:

  • 5de & 6de jaar: 7 weken
  • 7de jaar: 10 weken

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid