Elektrotechnieken

3de graad TSO

Leidingen leggen is één ding. Defecten opsporen iets anders. Op school leerde ik hoe het moet.
Ik kan zowel in huizen als in de industrie aan de slag. Keuze en jobzekerheid te over.

Waarom deze richting kiezen?

Elektrotechnieken is een praktijkgerichte studierichting. Je maakt kennis met elektriciteit en installatieleer. De nadruk in de 2de graad ligt vooral op elektriciteit in woningen. Je leert lichtbronnen en verwarmingstoestellen installeren, schakelborden plaatsen, elektrische leidingen leggen, defecten opsporen en herstellen.

Elektrische installatietechnieken in de derde graad is sterk praktijkgericht en moet vooral gezien worden als een voorbereiding op technisch uitvoerende beroepen in de elektriciteitssector. Je moet een werkopdracht kunnen analyseren, schema’s kunnen lezen en metingen kunnen uitvoeren. Hierbij zijn de elektrische voorschriften en reglementeringen belangrijk.

Je wordt opgeleid tot technicus industriële elektrotechnische installaties. Industriële installaties en meer complexe residentiële installaties zoals elektriciteit in productiebedrijven, appartementen, winkelpanden, kantoren, scholen en ziekenhuizen komen ook aan bod.

Mogelijkheid tot DUAAL LEREN. Bij duaal leren verwerf je vaardigheden in je school en op de werkvloer. De leerlingen gaan 2 dagen naar school en 3 dagen werken.

Opleidingen duaal:

  • Elektrotechnieken (3de graad TSO)
Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Nederlands     3 3
Frans     2 2
Engels     2 2
Wiskunde     3 3
Geschiedenis     1 1
Aardrijkskunde     1 1
Natuurwetenschappen        
Specifiek gedeelte        
Elektrotechnieken     16 16
Totaal     32 32

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid