Podiumtechnieken

3de graad TSO

Zelf die spotlights bedienen was super!
Ooit wil ik achter de schermen van grote festivals aan de slag...

Waarom deze richting kiezen?

Podiumtechnieken (klank- en lichttechnieken) is sterk praktijkgericht en bereidt voor op het beroep van podiumtechnicus.

De podiumtechnicus staat in voor de technische creatie en realisatie. De hoofdactiviteit situeert zich in de voorbereiding en de afbouw van de productie. Tijdens de voorstelling bedient de podiumtechnicus de apparatuur en de toestellen. Hij staat soms in voor de decorwisselingen.

Deze studierichting richt zich tot leerlingen met voldoende technisch inzicht en interesse voor licht, geluid en beeld, voor de wereld van cultuur en amusement.

Er wordt verwacht dat je stressbestendig bent en in teamverband kunt werken. Deze opleiding leidt technici op die achter de schermen van elke manifestatie verantwoordelijk zijn voor de goede gang van zaken op het podium.

Wat hierna?

Deze job wordt vooral uitgeoefend bij theatergezelschappen, in kunsten- en cultuurcentra, in schouwburgen en op festivals. 
Voor de sterkste leerlingen behoort het verder studeren in de BAMA-structuur op het niveau van de professionele bachelor tot de mogelijkheden.

Basisvorming 5e 6e
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Wiskunde 3 3
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Specifiek gedeelte    
Podiumtechnieken 16 16
Totaal 32 32

Stages:

  • 5de jaar: 1 week
  • 6de jaar: 4 weken

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid