Elektrische installaties

3de graad BSO

Kabels leggen maar ook storingen oplossen. Afwisselend én interessant.
Dankzij mijn stages bij een professionele elektricien vind ik gegarandeerd snel een job.

Waarom deze richting kiezen?

De richting ‘Elektrische Installaties’ is een praktische beroepsopleiding, waarin leerlingen gemotiveerd worden om zich te ontwikkelen tot professionele elektriciens. Handvaardigheid, veiligheid, zelfstandig werken en kwaliteit staan hierbinnen centraal.

In de tweede graad leer je correct werken met de materialen en de toestellen van een elektricien. Je krijgt eerder weinig algemene vorming maar oefent veel. Tijdens deze opdrachten leer je al doende een aantal technieken toepassen met aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Op het einde van de tweede graad kan je de elektrische installatie in een nieuwe woning installeren of een bestaande installatie renoveren.

Je leert ook elektrische schema’s kennen, tekenen en begrijpen. Ook leer je fouten in elektrische schema’s opzoeken. Je leert draad trekken, kabels plaatsen, elektrische storingen oplossen en toestellen (videofoon, deurbel, parlofoon, dimmers…) aansluiten.

Mogelijkheid tot DUAAL LEREN. Bij duaal leren verwerf je vaardigheden in je school en op de werkvloer. De leerlingen gaan 2 dagen naar school en 3 dagen werken.

Opleidingen duaal:

  • Elektrische Installaties (3de graad BSO)
  • Elektrotechnicus (7de jaar BSO)
Basisvorming     5e 6e 7e
Levensbeschouwelijk vak     2 2 2
Lichamelijke Opvoeding     2 2 2
PAV     4 4 8
Frans     2 2 3
Specifiek gedeelte          
PV/TV Elektrische installatie     22 22 15
Complementair gedeelte          
Bedrijfsbeheer         4
Totaal     32 32 34

 

Stages:

  • 5de & 6de jaar: 4 weken
  • 7de jaar: 10 weken

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid