Zaterdagochtend vertrokken tien leerlingen en twee leerkrachten van athena campus Pottelberg voor twee weken naar Australië. Al voor de tweede keer doet de school een uitwisseling met onze tegenvoeters ter herinnering van de Eerste Wereldoorlog. De culturele uitwisseling is het resultaat van twee jaar zwoegen en zweten want het totaalbedrag werd door leerlingen, ouders en leerkrachten via tal van schoolactiviteiten bij elkaar verdiend. Eerder dit schooljaar waren de Australiërs al te gast in Kortrijk, nu is er het tegenbezoek.

Onder begeleiding van Minister van Defensie Steven Van de Put en leerkracht Geschiedenis Karen Vanholme brachten een tiental leerlingen van athena campus Pottelberg een blitzbezoek aan Auschwitz. Focus WTV maakte een knappe reportage van een indringende ervaring.

Leerlingen 3de graad en hun ouders leren passende studiekeuze hogeschool / universiteit maken.

Mevrouw Vermote van Associatie Universiteit Gent / Howest heeft donderdagavond op campus Pottelberg een uiteenzetting gehouden rond het thema 'Hoe maak ik een passende studiekeuze?' Deze sessie maakt deel uit van ons traject Onderwijsloopbaanbegeleiding waarbij we stap voor stap leerlingen en ouders begeleiden in het complexe keuzeproces.

Onze leerling Louis Vandekerckhove uit 5LOSP van campus Pottelberg is niet enkel op sportief vlak actief. Begin 2018 heeft hij zijn eerste single ‘Zwoare Verliezen’ uit over de strijd die zijn vader verloor tegen kanker. “Muziek maken en samen met anderen ermee bezig zijn helpen mij bij de verwerking”. De clip die hij samen met De Stroate maakte mag er alvast zijn!

Onze leerlingen 4-5-6 Latijn nemen deel aan een Europees uitwisselingsproject met Bilbao en Milaan. Ze gaan op zoek naar de subjectieve betekenis van schoonheid. Het filmpje van Jasmine illustreert perfect hoe onze leerlingen Bilbao hebben verkend. Eind januari in het de beurt aan Kortrijk en mogen wij hen verwelkomen

Op maandag 20 november kwam Christine Moreel in de 4des humane wetenschappen langs. De leerlingen kregen een stand van zaken van onze partnerschap Athena campus Pottelberg-SHS Buipe. De uiteenzetting gebeurde voor groot deel in het (Afrikaans) Engels, omdat een okan-leerling de uiteenzetting mee kwam volgen. De leerlingen hadden zelf nog vragen voorbereid over o.a de werking van de school (SHS Buipe), de leefomstandigheden in het dorp, ...

Meer info over het partnerschap vind je hier.

Donderdagavond 24 november gaf de heer D'hulster van Associatie Universiteit Gent / Howest een boeiende uiteenzetting over de structuur en organisatie van hogeschool en universiteit. Een volle zaal ouders en leerlingen van de 3de graad vernam alles over studiepunten, leerkrediet en andere belangrijke begrippen bij verdere studies. Deze sessie kaderde volledig binnen ons traject Onderwijsloopbaanbegeleiding. Op naar de mini-SID-in voor de kerstvakantie!

Vier leerlingen van athena campus Pottelberg behaalden een knappe twaalfde plaats op het Wereldkampioenschap Hip Hop in Denemarken. Yelia Peeters, Chloë Moreels, Fee Tielens en Thibaut Deldaele hebben op die manier de optie Dans op onze campus zeker in de verf gezet!

Athena campus Pottelberg huldigt Provinciaal Kampioen Zwemmen

Dries Ongenae van 6Lichamelijke Opvoeding en Sport werd zondag 22 oktober Provinciaal Kampioen zwemmen. In de 4 X 50 m vrije slag werd hij als deel van het Gold Swimming Team eerste tijdens het provinciale kampioenschap in Brugge. Ook in de individuele nummers zette hij mooie tijden neer.

Heel wat oud-leerlingen van Athena Pottelberg behaalden al een doctoraat aan een Vlaamse universiteit. Op 25 augustus was leraar wiskunde Jos Duchi in het Jozef Plateaugebouw van de UGent voor de doctoraatsverdediging van oud-leerling Laurent Schindfessel (2008). Laurent behaalde het diploma van doctor in de ingenieurswetenschappen met een werk over numerieke en experimentele modellering van de hydrodynamica van samenvloeiingen van open kanalen.

Athena campus Pottelberg scoort ook vlot op sportief vlak tijdens de vakantie

Fanny Lecluyse behaalde twee maal brons tijdens de Wereldbeker Zwemmen in Berlijn.  Onze oud-leerling ASO Sportwetenschappen boekte andermaal een prachtig resultaat.

In juni studeerde Arne Galens af in de richting Lichamelijk Opvoeding & Sport.  Nauwelijks een maand later zat onze keeper al in de eerste ploeg van KVK tijdens de competitiewedstrijd tegen Eupen.

Op woensdag 18 januari was het weer Wiskunde olympiadedag: Meer dan 24000 leerlingen uit meer dan 400 scholen namen deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Namens onze school streden 65 leerlingen uit de tweede en derde graad voor een plaatsje in de tweede ronde. Voor drie van hen is dit aardig gelukt en stoten door naar de volgende ronde op 8 maart. We duimen alvast !

Thibaut Deldaele, leerling van 5LOSP van campus pottelberg, is met zijn groep MAD-Stylez knap 15de geëindigd tijdens het Wereldkampioenschap Dan (Hip Hop) in het Oostenrijkse Graz.  Tijdens een van de grootste danswedstrijden ter wereld wist hij deze mooie prestatie neer te zetten.

Athena campus Pottelberg organiseert de optie Dans en Thibault is dan ook een uithangbord van deze sportoptie.

Op woensdag 12 oktober speelde de jongensploeg van de 2de graad hun tweede voetbalwedstrijd. De tegenstander was deze keer het Rhizo op het kunstgrasveld van de Lange Munte. De 15 spelers waren klaar om revanche te nemen voor de nederlaag van vorige week.