Vandaag was er de jaarlijkse uitreiking van de SODA attesten op campus Heule. Heel veel trotse leerlingen mochten het SODA attest in ontvangst nemen in het bijzijn van hun ouders. De proclamatie werd mee ondersteund door onze schoolband en mensen uit de bedrijfswereld. Langs deze weg nogmaals proficiat aan de leerlingen die het SODA attest behaalden!

De leerlingen uit de 3de graad TSO van campus Heule vertrokken op maandag 21 mei gisteren in alle vroegte richting Barcelona voor hun meerdaagse reis. Aangezien het de eerste keer was dat we met het vliegtuig reisden was de spanning bij sommige leerlingen wel te snijden.

Athena campus Heule stond vandaag in de finale van Duaal leren - Agentschap voor ondernemersvorming in het Vlaams Parlement te Brussel. Onder goedkeurend oog van onder meer Raymonda Verdyck, ministers Crevits en Muyters stelden ze hun app voor. We waren bij de 20 finalisten maar niet bij de 5 winnaars, toch zijn we meer dan trots op onze leerlingen. Proficiat!

Athena Campus Heule vraagt vandaag aandacht voor de richting ‘schilderen’ in het secundair onderwijs.

Samen met 25 andere scholen voeren ze actie onder de noemer ‘SOS Schilder op school.’ Twintig leerlingen van de basisschool ‘de dobbelsteen XL’ en Athena campus Heule maken samen een colorwall van 20 vierkante meter. Het zijn de leerlingen van de afdeling schilderwerk en decoratie van de secundaire school die hun jongere collega’s van het zesde leerjaar wegwijs maken in schildertechnieken.

De leerlingen Eamon Verstraete en Gillian Verduyn uit 5 Elektriciteit van campus Heule hebben gisteravond bij VOKA hun idee rond het ontwikkelen van een app, om het duaal leren gemakkelijker te maken, met glans verdedigd.

In de poll kreeg hun idee uit 13 ideeën een 3de plaats. Het verdict van de jury, over wie verder mag naar de volgende ronde, volgt nog... spannend!

De vriestemperaturen konden de leerlingen van campus Heule op woensdag 7 februari niet tegenhouden om vol enthousiasme mee te strijden in het teambuildingsspel: "Samen sterk". Alle leerlingen werden door elkaar in groepen verdeeld en dit samen met de leerlingen van de basisschool "Dobbelsteen XL". Er waren op het volledige schooldomein allerlei activiteiten die in het teken stonden van ecologie, bedreigde diersoorten, energie,...Na het spel werd iedereen getrakteerd op verse pannenkoeken en warme chocomelk. De schoolband heeft deze geslaagde dag afgesloten met een prachtig optreden.

Het volledig fotoverslag kan je terugvinden op https://www.facebook.com/AthenacampusHeule/

Tijdens een vergadering van de leerlingenraad (athena campus Heule) zeiden Ines, Robbe en Sarah dat ze wilden deelnemen aan het GO! Memorandum. Vandaag realiseerden ze hun eerste actie als GO-ambassadeurs.

Om leerlingen te helpen bij de eventuele keuze voor een technische opleiding is het noodzakelijk dat ze een beeld krijgen van de verschillende technische beroepen en opleidingen.

Door middel van promofilmpjes wil Athena campus Heule aan de hand van getuigenissen uit het werkveld (rolmodellen) verschillende beroepen schetsen die in een bedrijf voorkomen en hoe mensen deze ervaren. Het is de bedoeling dat leerlingen nieuwe beroepen leren kennen, een praatje slaan met mensen op de werkvloer en ter plaatse Techniek beleven.

Vanaf 1 september biedt campus Heule en campussen CLW de mogelijkheid aan leerlingen in de 3de graad BSO om in te stappen in de trajecten voor Duaal Leren. Dit kan binnen de afdelingen Elektriciteit, Schilderen, Bouw, Lassen en Automechanica. Via Duaal Leren verwerven de leerlingen vaardigheden op school en op de werkvloer. Leerlingen die geslaagd zijn voor de opleiding ontvangen een diploma of getuigschrift van de studierichting.

Duaal leren in het WTV-nieuws...

Folder Duaal Leren

De leerlingen van campus Heule kregen vandaag in primeur een sensibiliseringsles over de gevaren van spoorlopen in samenwerking met Infrabel. Ze werden ondergedompeld in een 360° virtuele ervaring. Heel wat pers was aanwezig om dit 'nieuwste wapen' tegen spoorlopen in de kijker te plaatsen.

De Dobbelsteen XL werd op zaterdag 18 maart 2017 officieel geopend op athena campus Heule. Kinderen en jongeren tussen acht en veertien jaar kunnen er terecht. De overgang van het lager naar het middelbaar onderwijs wordt er gefaciliteerd door een intense samenwerking tussen basisschool de Dobbelsteen en de secundaire school athena campus Heule.

Werkplekleren bij Hoorens Printing

Voor het tweede jaar op rij zijn de leerlingen uit de 3de graad Drukken en afwerken van campus Heule te gast bij Hoorens Printing. De leerlingen worden ingeschakeld in het productieproces en helpen er aan allerlei machines.

Gisteren kreeg campus Heule het bezoek van MNM. Ongetwijfeld een leuke en iets andere maandagmorgen dan gewoonlijk voor de leerlingen!