Grafische media

2de graad TSO

Waarom deze richting kiezen?

De tweede graad Grafische media is een oriënterende studierichting naar de derde graden Multimedia en Printmedia. Je krijgt een basisvorming ontwerp, drukvoorbereiding, drukken en website bouwen waarbij de klemtoon ligt op het esthetische, op het aanleren van basistechnieken en op het verwerven van technologisch en theoretisch inzicht in product en proces.

Tijdens je opleiding werk je voornamelijk met een computer met professionele grafische software en aan je werktafel. Drukoefeningen worden individueel of per twee aan de zeefdruk- en de offsetpers uitgevoerd.

Wat hierna?

Na de 3de graad kan je een opleiding in Se-n-Se (Secundair na Secundair) volgen in athena Heule. Zo heb je meer kansen om door te stromen naar de arbeidsmarkt. Voor de sterkste leerlingen behoort het verder studeren in de BAMA-structuur op het niveau van de professionele bachelor tot de mogelijkheden.

Basisvorming 3e 4e 5e 6e
Levensbeschouwelijk vak 2 2 2 2