Wetenschappen – Moderne talen

2de graad ASO

Waarom deze richting kiezen?

In de richting Wetenschappen-Moderne Talen maken de leerlingen in de 2de graad kennis met de studie van de natuurverschijnselen, de levenloze en de levende materie uitgediept in de vakken Fysica, Chemie en Biologie. Deze studierichting legt vooral de klemtoon op het aanleren van een wetenschappelijke denkwijze en experimentele vaardigheden.

In combinatie hiermee krijg je een stevig pakket Moderne Talen te verwerken.

Leerlingenprofiel

• Je hebt een grote interesse in natuurverschijnselen en het verklaren ervan. Er wordt echter meer van je verwacht. Drang naar inzicht, zin voor nauwkeurigheid en analyse, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, planmatig werken, zijn belangrijke vereisten voor leerlingen die kiezen voor een richting wetenschappen.  Je studiehouding moet gericht zijn op het begrijpend studeren van de leerstof. Een goede kennis van wiskunde is een sterk gewaardeerd hulpmiddel.  Taalvaardig en communicatief.  Nauwkeurig kunnen werken.  Je bent bereid de nodige tijd te besteden aan je studies. Alleen door elke les te studeren, oefeningen voor te bereiden, taken en verslagen tijdig te maken, je nota’s ordelijk en verzorgd bij te houden maak je een behoorlijke kans om succesvol in de richting wetenschappen door te gaan.

Wat hierna?

Leerlingen kiezen in de derde graad ofwel voor een wetenschappelijke optie (Sportwetenschappen of Wetenschappen-Wiskunde) , of ze gaan voor de Moderne Talen in combinatie met ofwel Economie ofwel Humane Wetenschappen.

Basisvorming 3e 4e
Levensbeschouwelijk vak 2 2